Köparmäklaren hjälper dig att hitta rätt.

När man sitter i Sverige och letar hus i Frankrike vet vi att man ibland hittar hus hos någon fransk mäklare som kan vara svår att få kontakt med. Alla såna hittade hus kan ni med fördel be oss att plocka fram information om, även om husen inte finns på vår hemsida.

Sydfranska Fastigheter är en av flera köparmäklare i området. Alla köparmäklare samarbetar med områdets samtliga mäklare för att hjälpa er att hitta rätt hus i den by som passar er bäst. Välj gärna En köparmäklare som ska jobba för er, detta för att undvika dubbelbokningar och få mer struktur på sökandet.

Vad man behöver veta när man ska köpa hus i Frankrike är att processen här är annorlunda än den i Sverige. Det tar ungefär två månader från det att man har signerat det första kontraktet, compromis de vente, till dess att notarien har gjort sitt jobb, slutkontraktet signeras och man får tillträde till sitt hus.

En annan sak som inte är som i Sverige är, att den som ska sälja sitt hus ofta anlitar flera mäklare samtidigt och dessutom kan sälja sitt hus själv direkt till kund.

Känns det lite förvirrande? Vi finns här för att hjälpa er. Tjänsten kostar inget extra för dig som kund utan är en uppgörelse mellan mäklaren och köparmäklaren.

Överst: Våra första kunder Helen och Thomas signerar slutkontraktet (Acte Authentic) hos Notarien i Pezenas
Nedre bilden: Annika, Helen, Erik och Thomas (som tar kortet) skålar i regnet, under bakluckan på bilen och firar deras nya hus.

Ytterligare information

* De hus och lägenheter som finns till salu här på sidan är endast smakprov på allt som finns att välja på. Hittar du själv ett hus som verkar intressant när du surfar runt på nätet, så hör av dig till oss om du vill ha mer information även om det aktuella huset inte finns här på vår hemsida. Vi samarbetar med alla seriösa mäklare i området.

Här kommer en beskrivning på de hustyper som är vanliga här nere i södra Frankrike men inte är så vanliga i Sverige.

* Ett byhus är ett hus i flera plan, ofta smalt och högt, det ligger vanligtvis inne i en by vägg i vägg med ett annat byhus. Ibland finns garage och terrass och ibland inte.

* Maison de Maître, som betyder borgarhus, har i orenoverat skick ofta vackra golv, gamla fina fönster och högt i tak.

* Maison Vigneron är ett vinbondehus och har från början alltid ett garage med hög port för att detta behövdes i vinarbetet. I bland finns de gamla vintankarna kvar och ibland finns en liten trädgård eller terrass.