Festerna har börjat

I vårt område startar vingårdarna sina öppethusarrangemang runt påsk och i juni, juli och augusti fullkomligt överhopas området av olika arrangemang man kan besöka.

Den 21,a juni varje år firas ”Fête de la musique” i Frankrike och i städer och byar runt omkring bjuds på olika evenemang.

”Cotes de Thongue”, som är en sammanslutning av vinodlare i 23 kommuner runt floden Thongue och ett IGP ,indication geografic protegée dvs en kvalitetsstämpel för vin kontrollerat av staten, arrangerade i år, för första gången festligheter i samband med 21,a juni. Det hela tog plats i trädgården på Château Abbaye de Cassan, ett vackert kloster från 1100-talet som ligger mellan byarna Roujan och Gabian.

Sydfranska Fastigheter fanns på plats för att hitta nya producenter att presentera i bloggen och för att njuta av den ljumma kvällen och det sydfranska livet. I inträdet på 6 € ingick ett vinglas och tre stycken provsmakningsbiljetter, sen var det bara att botanisera bland vinproducenterna och provsmaka vad man tyckte verkade intressant.  I den ena änden av trädgården stod vinprovningstälten, där träffade vi bland andra vår vänner och vinodlare Claude Bertrande och Bruno Granier, båda från Magalas. I andra änden av området kunde man köpa något att äta där fanns musslor, ostron, pizza, ankbröst, osttallrik mm allt för att må gott och så spelades det naturligtvis musik.

Alla gillar Les Barbeaux
Alla gillar Les Barbeaux, barnen satt som ljus eller dansade tillsammans med de vuxna. Klicka på bilden för att höra en akustisk version av en av deras låtar

 

Våra favoriter Les Barbeaux, ett härligt band ifrån Magalas, var ett av dragplåstren. Bruno berättade en anekdot om sångaren Pascal. ”När han var 14 år jobbade han hos mig med att skörda vindruvor, men efter tredje dagen var han puts väck och hans mamma kom istället. Då hade han tjänat ihop till en gitarr och honom såg vi aldrig mer på vinfälten” Les Barbeaux spelade hela kvällen allt medan solen gick ner och folk provade vin, umgicks, dansade och njöt av livet.


Publicerat

i

,

av