Outi och Magnus

- Vi började semestra i södra Frankrike i början av 2000-talet.

Vi åkte hit ner, ibland med husbil och ibland bilade vi ner. Vi bodde på campingar eller hyrde lägenhet. Min man hade levt härnere tidigare under sin karriär som professionell motocrossförare. Jag hade bott här under ett tidigare liv!! Det kändes så iallafall, jag kände mig så hemma här. Redan då började vi prata om att flytta hit.

Vi tittade på nätet efter hus, men kom aldrig till skott. Åren gick, till slut var idén om livet i Frankrike bara ett litet frö i tankevärlden. Tills en dag våren 2012, då en vän till oss visste om ett hus i Languedoc som man kunde hyra för att bedriva bed and breakfast i. Det lilla fröet började gro och vi kontaktade husägaren.

Outi och Magnus i Languedoc

Vi åkte ner hit under en helg och det kändes så rätt, vi blev kära, det var det här vi hade väntat på! Vi skrev på ett hyreskontrakt, åkte till Sverige och sa upp vårt liv där, dvs jobb, abonnemang, telefoner, tv-licensen och hittade hyresgäst till vårt hus.

Till slut var allt fixat och det sista vi gjorde var att ha en gårdsloppis där vi sålde iväg allt vi inte ville ha kvar. Det som slutligen blev kvar fick plats i ett förråd eller kördes till återvinning. Bilen packades med det vi skulle ta med, vi sa hejdå till vänner och familjen.

Det värsta var att lämna sönerna, den yngste som hade två år kvar på gymnasiet och den äldre som precis flyttat hemifrån.

Nu har snart två år gått och livet här var inte som vi tänkte oss, det är mycket bättre! Vi bor inte längre i det hus vi hyrde utan har köpt ett eget hus där vi lever och bedriver vår bed and breakfast i. Vi har även öppnat en restaurang. Det är inget liv vi kommer bli rika på men det är en livstil som vi älskar och ger oss ett rikt liv.

Du kan också anlita oss för Catering och en nyhet från i höst är att du under lågsäsong kan hyra oss för flygplatstransfer eller för hjälp med renoveringsarbeten och vaktmästarsysslor för ditt hus.

Outi och Magnus Karlsson
Välkomna till oss på Chez Amis !